071-5323053 | 06-13268525 info@consepto.nl

Voordat u een nieuw hekwerk plaatst is het goed om te meten of te weten waar de erfgrens precies ligt. Wilt u een hekwerk plaatsen en weet u niet precies waar de erfgrens ligt, dan kunt u altijd bij het Kadaster de kadastrale gegevens van uw eigendom opvragen.

Controleer uw papieren

Bij een nieuwbouwwoning heeft u via de notaris een eigendomsakte gekregen. Daarin staat precies wat er bij uw eigendom hoort. De erfgrens zal daarin opgenomen zijn. Zo weet u precies waar u uw hekwerk kunt plaatsen.

Woont u al langer in uw woning of hebt u een oudere woning gekocht? Dan is het toch goed om de gegevens nog eens goed te controleren en na te gaan of er afspraken met uw buren zijn gemaakt.

Controleer of er sprake is van verjaring

Er is sprake van verjaring als u uw huidige schutting of hekwerk al meer dan 10 jaar te goeder trouw of al 20 jaar zonder klachten van de buren heeft staan.

Kunt u zelf een grens opmeten?

Als u zelf over landmeetkundige kennis beschikt, kunt u aan de hand van tekeningen zelf uw grens opmeten. Bedenk wel dat u over goede landmeetapparatuur moet beschikken en zelf de afstanden op basis van coördinaten moet berekenen.

Schakel bij twijfel een specialist in

Twijfelt u over de erfgrens, schakel dan een specialist in. Het scheelt u eventueel conflicten met uw buren en het is goedkoper dan een grensreconstructie of het opnieuw moeten plaatsen van uw hekwerk of schutting.

Het Kadaster berekent kosten voor het leveren van producten en diensten. Bekijk de tarieven van het Kadaster per 1 januari 2020.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een omgevingsvergunning bij uw Gemeente? Consepto heeft de expertise en verzorgt het aanleveren van (detail) tekeningen hekwerk, kadastrale gegevens en onderbouwing van uw aanvraag.

Inspiratie voor uw erfafscheiding nodig? Bekijk ons portfolio van sierhekwerken, gaashekwerk, spijlenhekwerk, poorten en looppoorten.

Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo, mijn naam is Sake Witteveen. Kan ik u helpen via WhatsApp?