071-5323053 | 06-13268525 info@consepto.nl

Poort automatisering & Toegangscontrole

Consepto is gespecialiseerd in het automatiseren van draai- en schuifpoorten en de daarbij behorende toegangscontrole en (IP) camerasystemen voor bedrijven. Levering en montage, inclusief bekabeling en volledige garantie.

Automatiseren van draai- en schuifpoorten

  • Levering en montage van draai- en schuifpoortmotoren
  • Afstandsbedieningen
  • GSM opener, u kunt de poort bedienen met uw telefoon (bekijk de video)
  • Kaartleessystemen / Pincode schakelaar / Vingerafdruklezer
  • Intercomsystemen alleen spraak
  • Video intercomsystemen (IP /ook leverbaar met smartphone app) 
  • Videobewaking voor bedrijven en particulieren – HDD opslag
  • Tijdklok, de poort opent en sluit op de door u ingestelde tijdstippen
  • Inbraaksignalering op poorten en slagbomen
  • Slagbomen, speedgates en verkeerszuilen, bollards

Uw poortautomatisering op maat samengesteld

Elke automatisering wordt op maat samengesteld. Uw poortautomatisering dient niet alleen functioneel te zijn, maar bovenal veilig en betrouwbaar; eenvoudig in bediening en onderhoud.

Consepto adviseert, levert en installeert poortautomatiseringen die voorbereid zijn op de toekomst. Zo komt u niet voor verassingen te staan indien u in een later stadium de wijze van bediening wilt uitbreiden of wijzigen.

Bestaande draai- en schuifpoorten kunnen soms naderhand geautomatiseerd worden. Hier moet worden nagegaan of de te automatiseren poort zal gaan voldoen aan de huidige wet- en regelgeving. Wij adviseren u graag. 

Draaipoort automatisering oplossingen

Lineaire motor:
Toepassing: bij poorten met stalen poortpalen en gemetselde kolommen. Indien tussen gemetselde kolommen, dan dient een uitsparing in deze kolommen gemaakt te worden om de aandrijvingen in te bevestigen.

Dit is het meest gebruikte type aandrijving. Lineaire aandrijvingen zijn verkrijgbaar in elektro-mechanische uitvoering (spindelwerking) en in elektro-hydraulische uitvoering (hier wordt hydrauliek vloeistof toegepast) elektro-hydraulische aandrijvingen zijn doorgaans duurzamer en meer nauwkeurig af te regelen, hoewel de techniek van spindelmotoren de laatste jaren een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt, waardoor de levensduur nagenoeg gelijk is.

Door de eenvoudiger techniek zijn spindelmotoren voordeliger dan hydraulische motoren. Elektromechanische motoren worden doorgaans aangestuurd met laagspanning (24 volt) waardoor een verfijnde afregeling mogelijk is. De behuizing van de aandrijvingen kan in de kleur van het hekwerk worden gespoten.

Knikarm motor:
Toepassing: veel gebruikt om een bestaande poort eenvoudig te automatiseren, zeer geschikt in die situaties waar weinig ruimte is om de traditionele lineaire poortaandrijving toe te passen. Zeer goed regelbaar, grote openingshoek. Eenvoudig te installeren. Wordt ook vaak toegepast bij het automatiseren van looppoorten, bijvoorbeeld bij appartementen en (sport) verenigingen, in combinatie met een kaartleessysteem, afstandsbediening of GSM module.

Ondergrondse motor:
Toepassing: de meest elegante manier van draaipoortautomatisering. De motoren worden ondergronds gemonteerd, ze zijn dus onzichtbaar. Deze motoren worden vaak gebruikt bij sierpoorten, of moderne poorten waarbij de uitstraling van de poort een belangrijke rol speelt, u ziet immers geen storende elementen in het ontwerp van uw toegangspoort. Ondergrondse motoren zijn eveneens leverbaar in mechanische of elektro-hydraulische uitvoering. Elektro-hydraulische aandrijvingen zijn doorgaans duurzamer en meer nauwkeurig af te regelen, hoewel de techniek van elektromechanische motoren de laatste jaren een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt, waardoor de levensduur nagenoeg gelijk is.

Door de eenvoudiger techniek zijn elektro mechanische motoren voordeliger dan hydraulische motoren. Elektromechanische motoren worden tegenwoordig aangestuurd met laagspanning (24 volt) waardoor een verfijnde afregeling mogelijk is.

Een groot voordeel van ondergrondse motoren is, dat deze strak in een dagmaat geplaatst kunnen worden, bijvoorbeeld een doorgang tussen 2 muren, zo kan de maximaal haalbare vrije doorgang bereikt worden.

Direct een offerte ontvangen?

Schuifpoort automatisering oplossingen

Schuifpoortaandrijving met tandlatsysteem en elektro-mechanische reductie:
Het automatiseren van een schuifpoort, nieuw of bestaand, is relatief eenvoudig. De schuifpoort wordt aan de onderzijde, over de gehele breedte, voorzien van een tandheugel (ook wel “tandlat”genoemd). Voor de zware poorten wordt een stalen tandheugel gebruikt, voor de wat lichtere poorten volstaat een nylon tandheugel. Een nylon tandheugel heeft als voordeel dat deze een geruisarme werking heeft. De schuifpoortaandrijving wordt op een stalen of betonnen motorfundering gemonteerd. Via de motorreductie wordt het motortandwiel aangedreven, welke op de tandheugel rust, om zo de poort te openen en te sluiten. De motorreductie zorgt ervoor dat de poort in ruststand stevig vergrendeld is.

In de meeste gevallen is de benodigde elektronica (zoals de regelunit voor loop van de motor, de ontvanger voor de handzender, de GSM ontvangstmodule e.d.) in de motorkast ondergebracht. Alle onderdelen zijn zo op een logische manier bij elkaar ondergebracht en gemakkelijk bereikbaar.

Moderne schuifpoortautomatiseringen zijn voorzien van intelligente elektronica. De besturing “telt” het aantal omwentelingen dat de aandrijving moet maken om de poort geheel te openen of geheel te sluiten. Dit biedt de mogelijkheid de poort een “soft” start- en stop positie mee te geven. De poort remt gecontroleerd af bij het naderen van zijn eindstand. De mechanische belasting op poort en motor neemt hierdoor af, wat de levensduur ten goede komt. De werking van de poort is bovendien stiller.

Voor-geassembleerde schuifpoortaandrijving of een naderhand te assembleren aandrijving
Een aantal schuifpoortfabrikanten leveren hun -nieuwe- schuifpoorten compleet met voor geassembleerde schuifpoortaandrijving, bedieningscomponenten en inknelbeveiliging, ook wel plug-en-play schuifpoorten genoemd. De keuze in de uitvoering van plug-en-play schuifpoorten is meestal beperkt tot een aantal modellen.

Het beoogde voordeel van voor geassembleerde poortautomatisering is met name de winst in de totale montagetijd, het aantal manuren dat het kost om de schuifpoort te plaatsen inclusief het aansluiten en werkend opleveren van de elektrische bediening.

Bij de initiële aanschaf kan het voordelig zijn te kiezen voor een plug-en-play poort. Houdt u er echter rekening mee dat (later) uitbreiden met extra componenten en het periodieke onderhoud duurder uit kan vallen, u bent dan immers fabrikant-gebonden.

Inknelbeveiliging:
Elektrisch bedienbare poorten dienen voorzien te zijn van beveiliging tegen inklemming. Deze beveiligingen kunnen bestaan uit infraroodcellen, afslaglijsten, detectielussen of een combinatie van deze beveiligingstechnieken.

Veel moderne aandrijvingen “detecteren” bovendien zelf een eventueel obstakel. De aandrijving stopt dan.

Direct een offerte ontvangen?

Gerealiseerde projecten

Poortautomatisering wordt vaak toegepast bij grotere woningen en vrijstaande villa’s. Veelal in combinatie met houten poorten, draaipoorten en schuifpoorten. Bekijk hier voorbeelden van door ons gerealiseerde projecten.

Paginafoto Anderen bekeken ook Overzicht Bedrijven Slagboom Parkeertrein Pasrkeerbeheer - 800x600 | Consepto Hekwerk

TOEGANGSCONTROLE AUTOMATISERING

Paginafoto Anderen bekeken ook Overzicht Elektrische Poorten Lamel;len verticaal San Miguel - 800x600 | Consepto Hekwerk

ELEKTRISCHE POORTEN

Paginafoto Anderen bekeken ook Overzicht Houten Poorten | Consepto Hekwerk

OVERZICHT HOUTEN POORTEN 

Levering, montage en garantie

Wij hechten veel waarde aan een goede voorbereiding: het leggen van de juiste bekabeling en het opnemen van voorzieningen t.b.v. toekomstige uitbreidingsmogelijkheden. Wij adviseren het voor u best werkende systeem. Levering en montage, inclusief bekabeling en volledige garantie. 

Veelgebruikte merken toegangsautomatisering

Ditec, Beninca, Nice, Faac, Fadini, Genius, Roger, Entrya, Intratone, Videx, SiedleDahua, Hikivision, Doorbird, Mobotix.

Achteraf toch liever geautomatiseerde poortbediening?

U kunt hier later nog een beslissing over nemen. Nieuwe en bestaande draai- en schuifpoorten kunnen bijna altijd achteraf nog geautomatiseerd worden. Laat u door ons adviseren.

k

Dezelfde dag

Ontvangt u al een offerte van wat met u besproken is.

Op locatie

Bespreken van uw wensen en inmeten doen wij op locatie.

25 jaar ervaring

Consepto heeft meer dan 25 jaar ervaring in het vak.

Volledige garantie

Onbezorgde garantie op uw poorten en automatisering.

Contact

3 + 5 =

Kortenaerlaan 46, Voorschoten (Z-H)

T. 071-5323053 / M. 06-13268525

Vraag een offerte aan. U ontvangt binnen 1 dag een reactie.

Of stuur ons een WhatsApp bericht met uw verzoek of vraag.

Chat openen
1
Hulp nodig?
Hallo, mijn naam is Sake Witteveen. Kan ik u helpen via WhatsApp?